Carlijn Lahaye Managing Director Nederland van ENERGYNEST

written by

Share

Rotterdam, 5 juli 2023 – ENERGYNEST AS heeft Carlijn Lahaye benoemd tot Managing Director voor de Nederlandse entiteit ENERGYNEST B.V.. ENERGYNEST is een van origine Noors bedrijf dat oplossingen voor industriële decarbonisatie biedt door middel van thermische energieopslag. Het bedrijf heeft een Nederlands kantoor in Rotterdam geopend.

 

Lahaye was Business Development Manager bij Ventolines en heeft uitgebreide professionele ervaring in de sector van hernieuwbare energie en afvalbeheer. Eerder bekleedde Lahaye functies bij Cellevation en CirTec als managing director. Daarnaast was ze ook werkzaam als Business Development Manager Large Industries bij Air Liquide.

 

Christian Thiel, CEO van ENERGYNEST: “Nederland staat voor een enorme opgave om de duurzame doelstellingen te behalen. Dat geldt zeker voor de industrie. Energieopslag is de kern van de energietransitie en zorgt ervoor dat de overstap naar een hernieuwbare toekomst voor de industrie mogelijk wordt en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen kan worden beëindigd. ENERGYNEST wil en kan daaraan met thermische energieopslag voor de industrie een belangrijke bijdrage leveren. We zijn verheugd dat Carlijn daarbij in Nederland de kar gaat trekken.”

 

Carlijn Lahaye voegt hieraan toe: “Ik heb een achtergrond in (hernieuwbare) energie en het inzetten van nieuwe duurzame technologie. Mijn doel is om de wereld een beetje beter te maken en bij te dragen aan een duurzaam energiesysteem. Ik zie veel potentie voor hoogwaardige warmteopslag voor de verduurzaming van de Nederlandse industrie. Ik ben onder de indruk van de ENERGYNEST technologie en de collega’s en zie ernaar uit om samen met het team bij te dragen aan het decarboniseren van de Nederlandse industrie.”

 

Over ENERGYNEST

ENERGYNEST werd in 2011 opgericht in Noorwegen om technologie te ontwikkelen die industriële processen sneller kan decarboniseren door middel van thermische energieopslag. Het bedrijf is uitgegroeid tot een grootschalige pan-Europese organisatie met regionale centra en productiefaciliteiten in Noorwegen, Duitsland, Spanje en Nederland, die de hele wereld bedienen. De oplossingen bestaan uit batterijen (ThermalBattery™), die kunnen worden gebruikt om onderbenutte energie te gebruiken die wordt geproduceerd in fotovoltaïsche, wind- of thermische zonne-energiecentrales door warmte op te slaan bij hoge temperaturen.

 

Ga voor meer informatie naar onze Nederlandse website: https://energy-nest.com/nl

Latest News

Interview with Carlijn Lahaye after her first year as Managing Director of ENERGYNEST BV in the Netherlands

Economic considerations play a key role in the switch to a renewable energy supply. With thermal energy storage systems such as the ThermalBattery™, companies can significantly reduce their energy consumption and therefore their energy costs.

Comparison of lithium-ion batteries and ThermalBattery™ in terms of performance, service life, safety and environmental friendliness. Find out which technology is best suited to your industrial requirements.